Sjung och träna svenska

Jag råkade på en bok i helgen som heter Sjung och träna svenska. Boken hjälper nybörjarna lära sig grunderna i svenskan. Visst låter det intressant att lära sig ett nytt språk genom att sjunga. Undrar du om det verkligen hjälper? Nu kan du prova och se om det kan vara ett bra sätt att lägga olika former av nya ord på minnet. Nedan hittar du en sång om oregelbundna adjektiv. Spela låten och sjunga sången stor, större, störst tillsammans.


Lyssna: Oh My Darling Clementine

Stor, större, störst

1.
Du är stor men jag är större
men min brorsa, han är störst.
Du är liten, jag är mindre
men min syster, hon är minst.

2.
Jag är ung men du är yngre
men min dotter, hon är yngst.
Du är gammal, jag är äldre
men min mamma, hon är äldst.

3.
Jag är lång men du är längre
men din kompis, han är längst.
Du är tung men jag är tyngre
men min morfar, han är tyngst.

stor

Om boken:
Sjung och träna svenska är ett ovanligt och roligt träningsmaterial för vuxna SFI-elever som befinner sig i början av sin språkinlärning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar